Genetische Diversiteitstests voor Rood-Witte Ierse Setters

De Irish Red and White Setter Club van Ierland lanceert een testproject voor Genetische Diversity voor Ierse Red & White Setters in Ierland en Europa. Het is te hopen dat we zoveel mogelijk verschillende foklijnen gaan vastleggen. Wij zijn geïnteresseerd om monsters te krijgen van zoveel mogelijk verschillende honden binnen het fokbad en kijken uit naar een hoog niveau van deelname van eigenaren en fokkers. De genetische analyse wordt uitgevoerd door het Veterinary Genetics Laboratory Davis College, Universiteit van Californië. Dit is een momentopname om een momentopname te krijgen van waar we staan met betrekking tot genetische diversiteit, aangezien het Outcross-programma al tien jaar loopt.
Het goede nieuws is dat de Irish Kennel Club 50% van de kosten sponsort, wat zeer gewaardeerd wordt. De kosten per hond zijn $50 voor de eerste 50 honden, en daarna $80 per hond (minder subsidie). Hopelijk kunnen we het project binnen 6 weken afronden.
Geïnteresseerde fokkers/eigenaren kunnen aan de slag gaan door een account aan te maken en te bestellen op MyVgl
Om gebruik te maken van de 50% korting heb je het kortingsbon nummer nodig. Voor dezelfde e-mail irishredandwhitesetterclub@gmail.com of neem contact op met Jim Sheridan via messenger.
Voor honden die 1e, 2e of 3e generatie in het outcrossprogramma zitten, vink bij het invullen van het formulier het vakje met de vermelding „Crossbred” aan. Het zal je dan vragen om Breed 2. Als je hond 1e generatie in het outcross-programma zit, zet dan ‘Irish Setter’ voor ras 2. Als het 2e of 3e generatie is in het outcross-programma zet dan ‘Irish Red and White Setter’ als Breed 2.
We zijn ons ervan bewust dat een klein aantal honden uit Europa heeft meegewerkt aan het testen van de genetische diversiteit die door de IRWSCA werd uitgevoerd. De DNA-informatie hiervan zal worden opgenomen in de analyses van de Europese broedpool.

Alvast bedankt voor jullie deelname.

Jim Sheridan,
President Irish Red & White Setter Club van Ierland